Loading

MediaMonkey Jukebox review - de beste muziekspeler en organiser voor uw pc

MediaMonkey Jukebox logo
MediaMonkey Jubox is een programma gemaakt dor Ventis Media en is één van de beste muziek spelers en organiseerders die er is voor uw computer.
Het is zelfs beter dan de standaard Media-player van Windows. Er zijn wat kleine dingen die altijd wel kunnen verbeterd worden maar het is en het blijft de beste muziek organiseerden die er ooit is gemaakt.
De nieuwste versie Media Monkey 4.0.6 kan nu gedownload worden. Het programma ondersteund nu ook de iPod Nano 6G, iPod Shuffle 4G en de iPod Touch 4G. Een aantal verbeteringen zijn: betere compatibiliteit met iTunes 10.1 en de nieuwe iOS 4.2.1 firmware update van iPod, iPad en iPhone toestellen.
Wij loodsen u door deze review waarbij we deze review hoofdzakelijk in 2 delen hebben opgesplitst: de voordelen en de nadelen. We zijn hierbij zo uitgebreid mogelijk geweest zodat u kan leren hoe u MediaMonkey Jukebox kan gebruiken.

USB / Pen-drive installatie
Dit is de grootste innovatie in de laatste versie van MediaMonkey Jukebox.
Nu kun je kiezen om het programma te installeren op de PC, een externe harde schijf of een USB-stick.
Overal waar je nu uw USB-stick of externe harde schijf aansluit kun je nu uw eigen muziek afspelen en organiseren. Dit door simpelweg MediaMonkey te openen van op de USB-stick.
Dit is zeer handig als je veel muziek hebt en die op meerdere toestellen moet kunnen afspelen, eender waar je bent.

De voordelen
MediaMonkey heeft minder memory en CPU resources nodig dan de Windows Media Player. Met als gevolg dat het programma rapper is en niet te veel capaciteit vraagt van uw computer als je naar muziek wil luisteren terwijl je aan het werken bent op uw PC.

Ondersteunt veel MP3-speler zoals de iPod, iPod river, iPod Shuffle, iPod Nano en de iPhone. Je hebt iTunes niet langer meer nodig om muziek over te zetten van uw bibliotheek naar uw Apple toestel. MediaMonkey werkt zelfs beter dan iTunes.

Kan Audio CD's kopiëren in geen tijd en dit in verschillende soorten bestands-types zoals: lame mp3, windows media audio, ogg vorbis en flac. De tags worden automatisch ingevuld door de Freedb van het internet. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de Audio-CD te rippen met Jitter Correctie. Misschien moet er nog een optie worden toegevoegd om de Audio-CD digitaal of analoog te kopiëren.

MediaMonkey ondersteunt bijna alle audio extensies zoals ogg-vorbis, flac (aac) en  sommige exotische muziekbestanden die niet worden ondersteunt door Microsoft's gratis Windows Media Player.

In de laatste versies van MediaMonkey can je nu ook video-bestanden afspelen zoals avi, mpeg, mkv en nog veel meer.

Het ondersteund verschillende soorten playlist-bestanden zoals: M3U en PLS.

Er zijn vele gratis skins voorhanden die MediaMonkey een originele look geven.

Sommige plug-ins kunnen uw muziek veel beter doen klinken.

Het ondersteund bijna alle mogelijke talen.

De 'file monitoring' is zeer goed, maar is enkel maar beschikbaar in de gold-versie. File-monitoring betekend dat wanneer je de tags van 1 of meerde mp3 bestanden aanpast dat het bestandje zelf ook wordt aangepast van bestandsnaam en deze wordt in een bepaalde album-map verplaatst volgens wat je zelf instelt. Dit alles wordt door MediaMonkey gemanaged. Je kan de wijze hoe het programma alle bestanden structureert zodanig manipuleren en naar je hand zetten tot je vindt dat alle bestanden goed staan georganiseerd op uw harde schijf. Of dit nu een map is per album of artiest en daarin uw bestanden. Zo ook kun je ook bepalen hoe je het MP3 bestand laat noemen op uw computer: Eerst de naam van de artiest of toch maar eerst de titel van het lied, heb je liever een volgnummer of niet of moet de titel van het album in de bestandsnaam voorkomen. MediaMonkey maakt het uw gemakkelijk om uw muziek bibliotheek automatisch te organiseren.

MediaMonkey kan Audio-CD's maken zoals iedere Audio-CD-brand programma.

Het ondersteunt alle bestande ID3 tags zoals ID3v1 en ID3v2. En als de originele tag uw ingevulde info niet aan kan dan zal MediaMonkey uw informatie opslaan in een nieuw tag maar dan in het ID3v2 formaat. Er is zelfs een functie in de auto tagging sectie. Het ondersteund nu ook de grote bibliotheek van Discogs. Dit is een groot voordeel voor mensen die van elektronische muziek houden. Je kunt het integreren als een plug-in (script) ze hier hoe je het script integreert in MediaMonkey

De bibliotheek is ook veel efficiënter omdat het minder ram-geheugen nodig heeft om te laten en hierbij is het bestand die bibliotheek vormt op de harde schijf zeer klein.

Je kan rapporten maken van uw muziek collectie en exporteren naar Excel, html of xml bestanden zodat u uw muziek bibliotheek kan tonen of mailen naar anderen.

MediaMonkey 3.x draait voorlopig nog enkel maar op Windows platforms. Het kan worden geopend op Windows 8, Windows 7 , Windows Vista, en Windows XP, maar het werkt ook op Windows 98, Windows ME, Windows 2000, en WINE (Linux). MediaMonkey heeft geen problemen met 32bit (x86) en 64bit (x64) versies van Windows 8, Windows 7 en Vista.


De nadelen:
De gratis versie kan uw bestanden niet monitoren in verschillende mappen. Hiervoor met je de Gold Versie kopen en installeren maar het is de moeite waart om over te schakelen naar de Gold Versie.

Albums worden niet altijd goed aangemaakt, sommig folders worden meer dan 1 keer getoond als er meer dan 1 artiest op 1 CD staat. Artiest-namen worden naast de albums weergegeven. Ik loste dit probleem op door maar 1 album artiest toe te voegen aan alle liedjes van dat album. Voor een compilatie schrijf is various of various artist in de album artiest tag. Daarna wordt een album of compilatie maar 1 keer getoond in de boomstructuur onder albums.

Het programma is over het algemeen sneller dan de Windows Media Player, maar het absorbeert nog altijd veel geheugen en kracht van uw pc. Bij het opstarten gebruikt het programma het meeste resources omdat hij dan ook begint met het monitoren van de muziek bibliotheek. Maar dit is een optie die je kan afzetten. Wij vonden deze optie onder: File-monitor, Start scan, switch it on NO. De volgende keer dat je MediaMonkey opent zal deze zeer snel openen en reageren.

Album hoesje toevoegen kan alleen in *.jpg, *.bmp, *.gif en *.png, andere bestanden zoals *.tif en *.psd worden niet ondersteunt maar dit is geen grote ontgoocheling.

Waarom is er een optie met library clean up? Deze optie zou niet nodig mogen zijn voor zo'n goed programma. En als je deze optie uitvoert neemt het alleen maar vele kostbare tijd in beslag. En wat doet het eigenlijk. Je hebt de mogelijkheid om de bibliotheek vlug of volledig te optimaliseren. Merk jij enig verschil in snelheid na het optimaliseren van uw bibliotheek?

Je kan geen 2 of meerdere albums aan 1 lied toeschrijven door ze te scheiden met het ";" teken zoals in de Windows Media Player. Vreemd genoeg ondersteund MediaMonkey dit wel bij de genres waar je meer dan 1 verschillend genre kan toekennen aan 1 lied. OK, dit gezegd zijnde, maar wij vonden een oplossing dankzij de Track Redirection & Synchronization MediaMonkey Add-on van Zvezdan Dimitrijević. Deze kun je zo downloaden van de website in installeren.

Als je ziet is het enkel maar een kwestie van tijd om deze kleine problemen op te lossen aangezien er iedere versie zoveel mogelijk verbeteringen worden aangebrachte. Zo maakt MediaMonkey muziek nog veel aangenamer. Ik moet u zeggen dat ik MediaMonkey de beste muziek-bibliotheek-speler is ooit gemaakt!!

Bedankt om dit te lezen.

All deze schrijfsels zijn geschreven met eigen persoonlijke ervaring met dit programma. Ik hoop dat de kleine problemen vroeg of laat worden opgelast in een nieuwere versie. Dan zal MediaMonkey de koning worden van de muziek-spelers en muziek organizer voor de computer. Wij houden uw op de hoogte van nieuwe updates en nieuwe opties en oplossingen.


Bezoek de website: MediaMonkey Music Jukebox